Kampen heeft een rijke geschiedenis en een mooi centrum met oude gebouwen. Daarnaast zijn er veel mooie bezienswaardigheden in Kampen, Buunks! Activiteiten & Beleving heeft ze voor jullie op een rijtje gezet.

De Kamper Kogge Bezienswaardigheid

Rondleiding KoggwerfDe Kamper Kogge is één van de bekendste bezienswaardigheden in Kampen. De Kamper Kogge is een exacte reconstructie van een kogge uit het jaar 1340. Wanneer De Kogge niet aan het varen is kunnen jullie dit mooie schip bewonderen en is het eventueel mogelijk om een rondleiding te krijgen. Een ervaren gids neemt jullie dan mee terug in de tijd naar de 14de en 15de eeuw. Jullie krijgen een kijkje in het dagelijkse leven van vroeger en de gids zal meer over de geschiedenis en het schip vertellen. Kortom, een ware beleving voor jong en oud! 


 De Eenhoorn & De Olifant Bezienswaardigheid

Rondleiding De Eenhoorn en De OlifantNaast De Kamper Kogge is De Eenhoorn & De Olifant ook echt een bezienswaardigheid in Kampen die het bezoek meer dan waard is. De Eenhoorn is een oude koffiebranderij en De olifant een oude sigarenfabriek, die op de dag van vandaag nog in gebruik is. Tijdens een rondleiding door dit historische pand komen jullie alles te weten over de productie van koffie en sigaren. 

 

 

 Stadsspeutocht Bezienswaardigheid

Stadsspeurtocht KampenTot slot heeft Buunks! Activiteiten & Beleving een mooie stadsspeurtocht voor jullie gemaakt die jullie langs heel veel mooie bezienswaardigheden en monument zal leiden. Jullie zullen aan de hand van een beschrijving de weg moeten vinden en bijbehorende vragen beantwoorden, deze speurtocht is dus ook nog eens heel informatief. 

 

 

 

Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Kampen die jullie kunnen bewonderen!