Dagje uit in Kampen? Dan zijn er tal van leuke activiteiten te doen, denk hierbij aan spelprogramma's, stadswandelingen en verschillende rondleidingen. Buunks! Activiteiten en Beleving heeft hieronder een selectie gemaakt van activiteiten die je in Kampen kunt doen tijdens een dagje uit.

Spelprogramma's

Buunks 88 Citygame KampenBuunks! Activiteiten & Beleving heeft een aantal leuke spelprogramma's die gedaan kunnen worden tijdens een dagje uit in Kampen. De Buunks! 88 Citygame en de Get the Picture Kampen staan allebei in onze top drie van activiteiten, ideaal dus voor jullie invulling voor een dagje uit in Kampen! Tijdens de Buunks! 88 Citygame gaan jullie met een camera en een lijst met ludieke opdrachten in teams de stad in. Welk team is in staat om de meeste opdrachten uit te voeren? De Get the Picture is iets minder ludiek, maar zeker niet minder leuk! Jullie worden namelijk met een oude kaart van Kampen en een lijst met foto's op pad gestuurd. Welk team weet de meeste foto's te vinden? Kortom, twee leuke activiteiten voor een dagje uit in Kampen! 

 

Stadswandelingen

Stadsspeurtocht KampenIn Kampen is er genoeg te zien en te beleven en dit kan perfect te voet. Hiervoor heeft Buunks! een speciale stadsspeurtocht gemaakt, die jullie langs alle mooie plekjes en bezienswaardigheden van Kampen leidt. Daarnaast moeten jullie ook een aantal opdrachten uitvoeren, dus let goed op tijdens het wandelen! Dit is een ideaale invulling van een dagje uit in Kampen. 

 

 

 

Rondleidingen

Rondleiding De KoggewerfEen rondleiding over de Kamper Koggewerf is ook een echte aanrader! Tijdens deze rondleiding beleef je de 14de en 15 de eeuw op de Koggewerf in Kampen. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van vroeger en beleef hoe de arbeiders in die tijd te werk gingen. Op het terrein kunnen jullie de timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier, expositieruimte, visrookhuisje en een middeleeuws vissershuisje bezichtigen. 

 

 


 
Rondleiding De Eenhoorn en De OlifantTot slot is een rondleiding in de sigarenfabriek ook een ware beleving voor zowel kampenaren als voor toeristen. Tijdens deze rondleiding kunnen jullie de productie van koffie, thee en sigaren zien, ruiken, voelen en proeven. Verder wandelen jullie tijdens deze activiteit langs de kunstkamers, rookkamers en de koffiebranderij. Hier zal er uitgebreid verteld worden over de productie en verwerking van tabak tot sigaar. Je staat stil bij de oorsprong van de tabak in de diverse tabakslanden en je komt meer te weten over de geschiedenis van de sigarenindustrie in Kampen. Kortom, een ware Buunks! beleving.

 

Zit jullie gewenste activiteit voor een dagje uit in Kampen er niet tussen? Neem dan een kijkje op onze activiteitenpagina voor een overzicht van al onze activiteiten voor een dagje uit in Kampen.