Kampen is een mooie stad, heeft een rijke geschiedenis, veel bezienswaardigheden en een mooie omgeving. Buunks! Activiteiten & Beleving weet dat maar al te goed en heeft daarom verschillende rondleidingen in Kampen en omgeving. Elke rondleiding is uniek en zullen daarom hieronder verder beschreven worden, zodat jullie een goed beeld krijgen.

Rondleiding De Eenhoorn en De Olifant

Rondleiding De Eenhoorn en De Olifant KampenEen rondleiding bij De Eenhoorn (koffie- en theebranderij) en De Olifant (sigarenfabriek) in Kampen is voor zowel toeristen als inwoners van Kampen een ware beleving. Tijdens deze rondleiding kunnen jullie de productie van koffie, thee en sigaren zien, ruiken, voelen en proeven. Verder wandelen jullie langs de kunstkamers, rookkamers en de koffiebranderij. Hier zal er uitgebreid verteld worden over de productie en verwerking van tabak tot sigaar. Je staat stil bij de oorsprong van de tabak in de diverse tabakslanden en je komt meer te weten over de geschiedenis van de sigarenindustrie in Kampen. 

 

 

Rondleiding De Koggewerf

Rondleiding Koggewerf KampenDe rondleiding bij De Koggewerf neemt je ook mee terug in de tijd en wel naar de 14de en 15de eeuw. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van vroeger en beleef hoe de arbeiders in die tijd te werk gingen. Op het terrein kunnen jullie de timmerwerkplaats, visrookhuisje en een middeleeuws vissershuisje bezichtigen. Daarnaast is De Kogge ook te bewonderen (wanneer deze niet aan het varen is), de ervaren gids weet jullie alles te vertellen over de bouw, geschiedenis en het leven aan boord. Kortom, een ware beleving voor jong en oud! 

 

 

Stadsspeurtocht

Stadsspeurtocht KampenTijdens de stadsspeurtocht zullen jullie zelf aan de slag moeten, jullie gaan namelijk zelfstandig op pad om Kampen te verkennen. Tijdens het verkennen zullen jullie verschillende vragen moeten beantwoorden om zo de speurtocht goed te voltooien. De speurtocht zal jullie langs de mooiste plekjes van Kampen leiden en onderweg zullen er mooie bezienswaardigheden te zien zijn. Daarnaast is de speurtocht ook informatief en zullen jullie meer te weten komen over Kampen. 

 

 

Willen jullie in plaats van een rondleiding in Kampen liever een andere activiteit? Klik dan hier voor een lijst met alle activiteiten van Buunks! Willen jullie de rondleiding liever uitbreiden met nog een activiteit, lunch of diner? Klik dan hier om jullie gewenste arrangement samen te stellen.